Lean Management

 

Lean ManagementLean Management wordt tegenwoordig steeds vaker omarmd door verschillende organisaties en bedrijven. Het is dan ook een bewezen effectieve methode. Deze methodiek gaat ervan uit dat je problemen of verspillingen niet compleet kunt elimineren maar er wordt altijd gestreefd naar een proces zonder verstoringen.

Waarom Lean Management?

Lean Management draait dus om een verbeterproces waar continu aandacht aan moet worden besteed. Niet alleen wordt op den duur de klanttevredenheid verhoogd, ook kostenbesparing kan een grote rol spelen. Daarnaast kun je, door je structuur en bedrijfscultuur continu te verbeteren, de concurrentie voor blijven.

Lean ManagementZelf heb ik erg goede ervaringen met The Lean Six Company uit Rotterdam. Ik heb hier namelijk onlangs een cursus gevolgd. Als medewerker bij een logistiek bedrijf houd ik me met name bezig met inkoop en voorraad. Het doel van de cursus was om voorraadverschillen zo klein mogelijk te houden en op deze manier verspilling tegen te gaan. Door dit proces continu in de gaten te houden en te analyseren, leerde ik waar de valkuilen zaten en weet ik ook wat ik moet verbeteren. Ik weet nu hoe ik voorraadverschillen moet elimineren. The Lean Six Company geeft jou de juiste handvatten om jouw doelstellingen te bereiken en ze bieden dan ook op maat gemaakte cursussen aan.

Na mijn training heb ik Lean Management geïntroduceerd binnen onze organisatie. Wij bespreken nu dagelijks de verbeterpunten van onze processen en weten nu altijd of er wel of niet moet worden ingegrepen. Natuurlijk is het ook de bedoeling dat meerdere collega’s de training gaan volgen en uiteindelijk ook Lean specialist worden.

Neem vrijblijvend contact op!

Wil jij een kwaliteitsslag maken, je concurrentie voor blijven en je klanten optimaal bedienen? En wil jij jezelf en je organisatie continu blijven verbeteren? Dan is Lean Management voor jou weggelegd. Bekijk het opleidingsaanbod van The Lean Six Company online of neem direct contact met ze op.